Convertida en un punt referent per al món de la restauració catalana, el seu nou objectiu és acostar els productes del mercat al client particular
L’Aula gastronòmica de la Boqueria va ser la primera d’aquestes característiques que es va obrir en un mercat de Barcelona per acollir tallers i demostracions de cuina. Inaugurada el 2002 amb l’objectiu de promoure els productes de temporada entre els clients del mercat, va sorgir de la unió temporal del Club de Xefs de Cuina de Catalunya i l’Associació de Comerciants de la Boqueria, la qual, finalment, es va fer càrrec de la seva gestió al cent per cent.
Per les seves instal·lacions hi han passat Rafael Clarassó, Juan Arenas, Iker Erauzkin i Núria Baguena. En l’actualitat s’hi porta a terme el complet programa d’activitats gastronòmiques de l’empresa BcnKITCHEN, l’Escola de Cuina Boqueria d’Eulàlia Fargas i Els Dilluns de la Boqueria, el programa d’activitats auspiciat per l’Associació de Comerciants del Mercat. També és un espai disponible per a tot tipus d’activitats del món gastronòmic com ara gravacions de receptes, presentacions de campanyes gastronòmiques o de llibres de cuina. En aquests anys, l’Aula Boqueria s’ha convertit en un punt referent per a tot el món de la restauració catalana, pels diferents cursos i monogràfics que ha acollit, i en aquesta nova etapa es pretén fer-la molt més propera al client particular.
Amb la reforma s’ha guanyat espai perquè les activitats siguin totalment participatives i s’ha millorat la possibilitat de dur-ne a terme amb grups privats, des de reunions de treball, presentacions o showcookings fins als Cooking Team Building. També s’han millorat les instal·lacions, la capacitat d’emmagatzematge i l’espai per a reunions. La reforma ha estat executada per l’empresa Mareva i l’espai de cuina ha tingut la col·laboració de Modulkit i el grup Cosentino. Com a dada representativa d’aquesta nova etapa, només en un mes des de la reforma, han passat per BcnKITCHEN-la Boqueria més de 500 persones en els diversos tallers organitzats per un equip de 10 persones, entre els quals xefs professionals del món de l’hostaleria.
Leave a Comment