La primera edició de Microvi, l’aparador dels petits cellers impulsat per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, va reunir a més de 500 persones a L’Arboçar el passat 25 d’abril. Microvi va comptar amb la participació de prop de 40 petits cellers procedents de Catalunya, de Galícia, de Rosselló i d’Itàlia, i amb la representació de 10 denominacions d’origen: Alella, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Priorat, Cava, Alella, Rosselló i Chianti.
Oriol de la Cruz, alcalde d’Avinyonet del Penedès, afirma: “Estem molt contents d’aquesta 1a edició de Microvi. Era un repte per a nosaltres i estem molt satisfets de les activitats realitzades, del seu èxit, de la col·laboració de les diferents societats del municipi i sobretot del grau de satisfacció dels participants en tots els actes”. L’alcalde destaca la participació dels diferents àmbits municipals i dels voluntaris, que han aportat el seu gra de sorra i que sense ells no hagués estat possible.
Des de l’Ajuntament, vist el ressò que ha tingut i el grau de satisfacció dels seus participants i expositors, ja es pensa en una nova edició de cara a l’any vinent amb el desig que la infecció de Microvi iniciada aquest any segueixi com a estímul de la cultura dels vins i caves de petit format al municipi d’Avinyonet del Penedès.
Microvi és una proposta única a Catalunya, que neix amb l’objectiu de donar visibilitat als vins elaborats per petits productors i donar a conèixer les zones, varietats i tipus d’elaboració que els caracteritzen.
La Mostra, organitzada per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, és també una aposta pel paisatge, l’entorn i les varietats autòctones del territori, considerat com a l’origen de la vinya gràcies al jaciment ibèric de la Font de la Canya. Microvi pretén convertir-se en un esdeveniment de referència per la promoció dels vins de petita tirada.
La primera edició de Microvi ha comptat amb la participació de: Bouquet d’Alella, Artcava, Casa Ravella, Caves Avinyó, RA&MS, Espuma de mar Maravela, Cuscó Berga, Batlliu de Sort, Terrer de Pallars, Can Sais, Comunica, Clos de l’Ona, Ficària Vins, Alemany i Corrió, Can Ràfols dels Caus, Can Vich, Esteve i Gibert, Finca Parera, Mas Candí, Vinyes Singulars, Coma Romà, Mas Comtal, Mas dels Clavers, Balaguer i Cabré, Escoda i Pallejà, L’infernal, Trio Lalalà, Bodegas Casa Monte Pío, Albera Nayandei, Domaine Singla, Mas Molins, Carisma, Jordi Llorens, Empremta de Vinyas, Foresta, Masia de la Roqua, Sicus, Suc de vida, Vins L’Apical, Azienda Agrícola La Ginestra.
A més a més, la Mostra Microvi s’ha vist reforçada amb la celebració de diverses activitats complementàries durant el mes d’abril, com el Tast de Vins Naturals a les Gunyoles, el Maridatge de Vins i Caves d’Avinyonet del Penedès amb productes autòctons a Avinyó Nou, el Tast de Vins del Massís del Garraf al celler Can Ràfols dels Caus, la Jornada La comercialització de l’enoturisme en els petits i mitjans cellers a Cantallops, l’espectacle de Mapping al Monestir Romànic de Sant Sebastià dels Gorgs, les visites al Jaciment Ibèric de la Font de la Canya, origen de la vinya a Catalunya i la Winefest a Avinyó Nou.
Leave a Comment