- Des de 1987, aquest programa -que impulsa l’educació, la formació, la joventut i l'esport- ha permès l'intercanvi de més de 16 milions de ciutadans en l'espai universitari europeu.
Jaume Guardiola, president del Cercle d'Economia, i Salvador Illa, president de la Generalitat de Catalunya, van lliurar el Premi Cercle d'Economia a la Construcció Europea 2025 al programa Erasmus+ de la Unió Europea, a través de la comissària Roxana Mînzatu.
Des de 1987, aquest programa -que impulsa l’educació, la formació, la joventut i l'esport- ha permès l'intercanvi de més de 16 milions de ciutadans en l'espai universitari europeu.
El lliurament del guardó, emmarcat dins la 40a Reunió Anual del Cercle d’Economia, va anar precedit d'una laudatio per part de Jaume Duch, conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, que va destacar que el programa és ja “un símbol de què significa ser europeu al segle XXI”.
Per la seva part, Mînzatu es va referir a Erasmus com l'essència de la Unió Europea i "part de l'ADN" de la institució supranacional, útil per "entendre les nostres especificitats i les nostres pors" i va apostar per estendre’l a més estudiants de secundària.
Europa: wake-up call?
La Reunió Cercle d'Economia 2025, celebrada del 5 al 7 de maig al Palau de Congressos de Catalunya- ha estat molt especial, ja que s’han commemorat les 40 edicions, s’han presentat nous formats de dinàmica bidireccional. Pel que fa a les ponències, s’ha centrat el debat en la resposta d'Europa davant l’actual context de disrupció geopolítica, que ha comptat amb la participació, entre d’altres, dels màxims representants de diferents institucions europees.
Un any més, Intermèdia Comunicació va treballar-hi, coordinant l’atenció als mitjans de comunicació acreditats i en la creació de continguts per als assistents, com la newsletter de resum diària.