IniciActualitatMés de 7.500 persones visiten la tercera edició de Petit Mercat de Mercats al Mercat de Provençals

Més de 7.500 persones visiten la tercera edició de Petit Mercat de Mercats al Mercat de Provençals

  • 19 Mai 2025
  • Sala de premsa
Tornar
  • Per tercer cop, l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat el Petit Mercat de Mercats amb l’objectiu de portar la fira Mercat de Mercats als barris
  • Els comerciants del Mercat de Provençals han ofert a la ciutadania els seus productes i han apropat la cultura gastronòmica i sostenible de mercat » S’han celebrat més de 10 activitats com xerrades, animacions infantils, tallers, presentacions i concerts en viu, amb un gran èxit de participació
  • La fira ha acollit ‘showcookings’ amb xefs de restaurants guardonats amb Estrella Michelin com Elena Cerezo (Angle) i Paco Méndez (COME). A més, s’ha inaugurat el cicle ‘Mercats de forquilla’ amb un ‘showcooking’ del xef Juanba Agreda del restaurant Terraza Martínez, que forma part de la programació d’activitats de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025
  • Petit Mercat de Mercats reuneix i difon els valors de l’alimentació de qualitat, de proximitat, sostenible i de la gastronomia del territori

Més de 7.500 persones han gaudit, entre divendres 16 i dissabte 17 de maig, de la tercera edició del Petit Mercat de Mercats, que ha estat un èxit. El Mercat de Provençals s’ha convertit en el centre neuràlgic de la gastronomia de proximitat i sostenible de Barcelona. Durant dos dies plens d’energia i bon ambient, comerciants i restauradors del mercat han sortit al carrer Menorca (entre Treball i Agricultura) per oferir tastets dels seus millors productes. Parades com Soler Capella, Polleria R. Ascaso i Fruits Secs VG. han representat l’autenticitat i la qualitat del mercat amb carns, fruita seca i altres productes que han fet les delícies dels visitants.

El públic, entregat i molt participatiu, ha pogut cuinar al moment els productes comprats gràcies a una zona de barbacoes molt concorreguda. A més, restaurants com Nectari i la Creperie de Marione han aportat el seu toc gastronòmic amb propostes creatives i delicioses.

El barri s’ha bolcat amb l’esdeveniment i ha demostrat, un cop més, que els mercats de Barcelona són molt més que llocs on fer la compra: són espais vius, plens de comunitat, sabor i tradició.  El Petit Mercat de Mercats, que enguany ha celebrat la seva tercera edició, neix amb l’objectiu d’acostar la fira Mercat de Mercats als barris. Va celebrar la seva primera edició al Mercat de la Marina, i la segona al Mercat de Sant Antoni.

En aquesta tercera edició,  han tingut lloc tot un seguit de tallers, showcookings, animacions, activitats  infantils i musicals per a tota la família amb un gran èxit de participació. L’Aula Gastronòmica ha estat escenari de tallers culinaris protagonitzats per restaurants guardonats amb Estrella Michelin, com Elena Cerezo del restaurant Angle i Paco Méndez del restaurant COME, així com de la posada en marxa del cicle ‘Mercats de Forquilla’ de la mà de Juanba Agreda del restaurant Terraza Martínez. Barcelona se suma a la programació de la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 amb el cicle de sis showcookings sota el nom ‘Mercats de Forquilla. Barcelona. Cuina Autèntica. Rebost Local’ en col·laboració amb l’Oficina Conjunta d’Alimentació Sostenible (OCAS).  En cadascuna d’aquestes sessions, el xef d’un restaurant reconegut amb un Premi Barcelona Restauració o que hagi quedat finalista en aquests guardons ensenyarà a preparar una o diverses receptes per donar veu a la cuina catalana sostenible, tradicional i innovadora.

A més a més, al Petit Mercat de Mercats s’han dut a terme diferents tallers amb producte de mercat, com un taller de pizzes saludables amb Brocopizza, galetes veganes i sense gluten amb Lore Salas de Dates and Avocados o un taller infantil d’hamburgueses de la mà del Gremi de Carnissers. A més, l’Aula ha acollit presentacions dels estudiants de l’Institut dels Aliments de Mercabarna, així com la de la Guia 2025 de la Restauració de Barcelona amb Eva Ballarin, Carles Gaig, Josep Lluís Clotet i Sergio Gil.

Al Petit Mercat de Mercats a Provençals també s’hi han dut a terme diferents masterclass i tastos amb Estrella Damm i Royal Bliss.

Durant el cap de setmana, els infants s’han divertit en una zona especial i han gaudit dels espectacles de contacontes, i l’escenari ha acollit animacions musicals, com actuacions de DJ (JordiO Pinchadiscos, Queen Yasmeen, Funk a feira, Yasmina Karruum i Huezoh B2B The Get Down) i les actuacions de Lalo Harris i la L4 Band.

Aquest any, a més, el Petit Mercat de Mercats ha coincidit amb l’inici de la Festa de la Primavera de Sant Martí de Provençals i la Verneda, el PrimaVern, amb un programa d’activitats promogudes per les entitats del barri que s’allargaran fins al 21 de maig.

El Petit Mercat de Mercats és una iniciativa promoguda per l’Institut Municipal de Barcelona (IMMB) en col·laboració amb la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), amb l’objectiu de traslladar l’essència de la fira Mercat de Mercats a diferents barris, en estreta col·laboració amb els mercats i el seu entorn. L’objectiu de la fira és dinamitzar el territori i fomentar els valors dels mercats com són el producte de qualitat i proximitat i l’alimentació saludable i sostenible i la gastronomia local.