IniciActualitatArrenca el #BHHSummit 2022, la cita de referència internacional en salut digital

Arrenca el #BHHSummit 2022, la cita de referència internacional en salut digital

  • 26 Oct 2022
  • Sala de premsa
per admin
Tornar

Aquest matí ha arrencat la jornada especialitzada en salut digital #BHHSummit 2022 que organitza Barcelona Health Hub (BHH), al Recinte Modernista de Sant Pau. L’acte d’inauguració ha anat a càrrec del 1r tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, del director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, i del president de BHH, Cristian Pascual. 

En l’acte d’obertura, Collboni, ha destacat que en només quatre anys, BHH “s’ha convertit en un actor clau de l’ecosistema de Barcelona, donant dinamisme i potenciant el sector de la salut digital i l’emprenedoria”. En aquest sentit, ha recordat que la ciència i la tecnologia formen part de l’ADN de la ciutat, i ha posat com a exemple que el 13% de les empreses de nova creació a la ciutat són d’aquestes tipologies. I és que, tal com ha apuntat, “l’Ajuntament ha fet una aposta estructural en favor del talent emprenedor i científic, on la salut digital, la biotecnologia i la indústria farmacèutica tenen un paper destacat”. Collboni també ha recordat la col·laboració existent entre l’Ajuntament de Barcelona i BHH per tal de promoure l’ecosistema i també ha felicitat l’associació per l’acord al qual ha arribat amb la Fundació Hospital de Sant Pau per tal de rehabilitar un nou pavelló que els permeti créixer al recinte.

Per la seva banda, Juncà ha remarcat la importància de les empreses de life sciences, que actualment són 1.300 a Catalunya i representen un 9% del producte interior brut. En aquest sentit, ha postat en valor que el sector està reinventant-se per trobar noves solucions als reptes actuals i que hagi trobat un gran aliat en el sector econòmic. Juncà també ha destacat la importància de la innovació lligada a la sostenibilitat i ha demanat que el sector de la salut digital s’alineï en aquesta premissa. Eficiència i sostenibilitat han de liderar el progrés del sector.

Cristian Pascual ha tancat aquest acte d’inauguració recordant la necessitat de continuar avançant en el sector de la salut digital on cada cop serà més necessari el desenvolupament de noves solucions tecnològiques que contribueixin a garantir la sostenibilitat del sistema de salut. I és que, segons ha indicat, en els propers 10 anys faltaran un 50% de professionals d’aquest àmbit. Així mateix, ha recordat el canvi de paradigma en el tractament de la salut, i el seu pas del sick-care al health care. La medicina preventiva enfront de la cura de les malalties. Per finalitzar, Pascual ha explicat que en trobem només al començament de tot plegat, pel que fa al creixement del sector, i que, per tant, aquest serà de gran atractiu pels inversors.

Aquesta és la IV edició del fòrum #BHHSummit. Aquesta trobada sectorial que porta per títol #BHHSummit 2022 – Solving Real Challenges in Healthcare aborda els principals reptes i oportunitats que s’estan generant en el sector de la salut digital.

Així, entre altres qüestions, s’analitzen com les aliances i associacions s’han convertit en el principal impulsor del progrés dins de les diverses indústries relacionades amb la salut digital -des d’startups fins a companyies d’assegurances, hospitals o farmacèutiques-. També es tractarà sobre la necessitat de potenciar la innovació, sobre com donar resposta a la creixent demanda sanitària i sobre les tecnologies més avantguardistes que estan ajudant a fer front als desafiaments actuals.