La jornada especialitzada en salut digital #BHHSummit 2022 organitzada per Barcelona Health Hub (BHH), ha tancat el seu esdeveniment anual amb rècord d’assistents i amb el compromís de continuar treballant per aconseguir un ecosistema fort de startups, empreses públiques i privades i aconseguir atraure’n més inversió per accelerar la transformació en salut digital.
A l’acte de cloenda, Cristian Pascual, president del BHH, va anunciar el naixement de l’Health Revolution Congress, el primer fòrum mundial en salut digital que se celebrarà el 17 i 18 de maig a la Llotja de Mar, un espai històric de la ciutat de Barcelona. “Volem fer d´aquesta trobada internacional el Mobile World Congress de la salut digital” ha conclòs.
#BHHSummit 2022 amb les entrades exhaurides
A la IV edició del fòrum #BHHSummit, que va esgotar les seves entrades, van assistir més de mil persones procedents de 32 països, de les quals 488 ho van fer seguint les sessions en streaming. Hi van participar 50 ponents i 43 start-ups, empreses asseguradores i de la indústria farmacèutica. Aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de BBVA, Globant, Adeslas i Mapfre.
La inauguració va anar a càrrec del primer tinent d’Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, del director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, i del president de BHH, Cristian Pascual.
Collboni va destacar que, en només quatre anys, BHH “s’ha convertit en un actor clau de l’ecosistema de Barcelona, donant dinamisme i potenciant el sector de la salut digital i l’emprenedoria”. Per la seva banda, Juncà va remarcar la importància de les empreses de life sciences, que actualment són 1.300 a Catalunya i representen un 9% del producte interior brut, i va destacar la importància de la innovació lligada a la sostenibilitat per liderar el progrés del sector.
Sota el títol, #BHHSummit 2022 – Solving Real Challenges in Healthcare – aquesta trobada sectorial va abordar els principals reptes i oportunitats que s’estan generant al sector de la salut digital. Una revolució tecnològica que facilita el canvi en la cura de la salut, passar del sickcare, tractar les malalties, al healthcare anticipar-s’hi.
Més inversió en salut digital per a la sostenibilitat del sistema sanitari
Més inversió per fer realitat els projectes de les startups per accelerar la transferència tecnològica al sector de la salut digital i aconseguir un sistema sanitari més sostenible i eficaç va ser una de les reclamacions més escoltades durant la jornada. Pascual va advertir que “en 10 anys, la plantilla de professionals de la salut es veurà reduïda en un 50% i hem de fer front a aquest repte amb la implantació de tecnologia de salut digital per al benefici de les persones i la sostenibilitat del sistema”.