IniciActualitatBarcelona Health Hub celebra el seu 5è aniversari amb 500 membres i la celebració de l’esdeveniment sobre salut digital “BHH Fast Track”

Barcelona Health Hub celebra el seu 5è aniversari amb 500 membres i la celebració de l’esdeveniment sobre salut digital “BHH Fast Track”

  • 17 Oct 2023
  • Sala de premsa
per admin
Tornar

Han passat 5 anys des que Barcelona Health Hub (BHH) va iniciar la seva activitat en el Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona. L’associació va néixer de la necessitat d’accelerar la transformació en el sector de la salut digital i la seva transferència a la pràctica clínica. En l’actualitat, el hub s’ha consolidat internacionalment com un dels centres més importants en el sector i ha posicionat Barcelona com a referent internacional en salut digital.

Per a afrontar els reptes i nous projectes s’han produït canvis en el seu consell d’administració. Luis Badrinas, que fins ara era el CEO, assumeix la vicepresidència de Desenvolupament Corporatiu i Eva Rosell, fins ara directora general, passa a ser la nova CEO de BHH. Cristian Pascual continua ostentant la presidència i Oscar García-Esquirol es manté en el càrrec de vicepresident i director mèdic.

El hub ha crescut en membres i en espai

BHH va iniciar la seva activitat en 2018 amb 8 startups, 20 membres socis i ocupant un pavelló de 2.500 m² del mateix recinte modernista. Ara compta amb 500 membres, dels quals 300 són startups, scaleups i emprenedors; 85 són institucions sanitàries, universitats o partners; 100 són empreses farmacèutiques, asseguradores i proveïdors de salut; i 15 són inversors, i manté la seva presència en els cinc continents.

BHH també ha crescut en espai. Ocupa 5.000 m², el doble que fa 5 anys, repartits en quatre pavellons del Recinte Modernista Sant Manuel, Sant Leopold, Nostra Senyora de la Mercè i el d’Operacions– i, gràcies a un acord amb la Fundació Hospital Sant Pau, en els pròxims dos anys la seu de BHH s’ampliarà amb un cinquè pavelló, el de la Mare de Déu de Montserrat, que sumarà 2.500 m² als quals ocupa ara.

Un hub actiu i referent en salut Digital

En aquests 5 anys, BHH ha participat en les dues últimes edicions del 4YFN i per a la pròxima participarà amb un estand de 107 m² i assistiran prop de 50 startups.

Després de l’èxit d’enguany, el hub tornarà a organitzar al maig la segona edició del Health Revolution Congress (HRC), en la primera edició es van superar totes les expectatives de participació amb l’assistència de 1.500 participants i la participació de 60 ponents referents de la salut digital. Amb tot això, BHH ha aconseguit posicionar-se com el hub de salut digital de referència al Sud d’Europa.

“BHH Fast Track” i Proactiva Open Arms

El pròxim 25 d’octubre, i coincidint amb el 5è aniversari de l’associació, BHH ha convocat un nou esdeveniment de salut digital en el Recinte Modernista de Sant Pau; el “BHH Fast Track”, que comptarà amb la participació de l’ONG Proactiva Open Arms.

La jornada es desenvoluparà amb la celebració de tres ponències centrades en els reptes i oportunitats que es presenten en l’ecosistema sanitari, startups, corporacions, hospitals i ONG. La primera d’elles tractarà sobre la “Salut Digital en DKV”. En una segona ponència es debatrà sobre “Reptes en envelliment i el potencial de la tecnologia”. I en la tercera, en format de taula rodona, el focus se situarà en la “IA per a un envelliment saludable: perspectiva humanitària”.

A la tarda, amb la col·laboració de Swiss Business Hub Spain, s’organitzarà la trobada “Future of Health”, que busca enfortir els llaços internacionals i descobrir solucions digitals per a Medtech i Pharma.

Així mateix, durant la jornada, BHH ha convocat al seu ecosistema en una iniciativa social per a proveir a l’ONG Proactiva Open Arms. L’objectiu és que el vaixell que utilitza l’ONG liderada per Òscar Camps estigui dotat de solucions tecnològiques en salut digital que contribueixin a facilitar el treball de salvament, cures i diagnòstic a bord.

Concretament, Proactiva Open Arms ha manifestat el seu interès per disposar d’equips d’electromedicina, eines de telemedicina, aplicacions de consulta virtual amb especialistes, monitoratge remot de pacients, eines de IA per a donar suport a diagnòstics i tractaments.