IniciActualitatBHH posiciona Barcelona com a centre mundial de la salut digital en el marc del 4YFN

BHH posiciona Barcelona com a centre mundial de la salut digital en el marc del 4YFN

  • 19 Feb 2024
  • Sala de premsa
per admin
Tornar

Barcelona Health Hub (BHH) participa per quart any consecutiu a 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negoci d’startups que se celebra del 26 al 29 de febrer, en el marc del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. Amb estand propi dins del nou pavelló dedicat exclusivament a salut digital, BHH es presenta com el referent de la transformació digital per donar solució als reptes de la salut del segle XXI, dins l’epicentre del sector en què s’ha convertit la capital catalana que aquests dies reuneix tots els actors de l’ecosistema mundial.

BHH lidera els continguts que s’exposen als diferents escenaris del pavelló de salut digital, que unirà tots els agents del sector amb l’objectiu de construir la salut del futur en benefici de les persones. Un ampli ventall de taules rodones i ponències amb experts del sector de la salut digital, abordaran temes com els reptes del finançament en la validació clínica, la insatisfacció de la innovació a l’àrea del càncer de mama, el camí necessari dels hospitals per adoptar la salut 5.0, la recaptació de fons al sector o les fronteres de la salut digital. 

Estand propi de 110 m²

En la quarta participació de BHH al saló 4YFN, l’estand guanya en espai i arriba fins als 110 metres quadrats, on seran presents les empreses membres del hub, agents de l’àmbit mèdic, hospitalari, farmacèutic i assegurador. Les startups que formen part de l’ecosistema de BHH també mostraran els principals avenços desenvolupats al hub quant a tecnologia de la salut. Són empreses emergents especialitzades en intel·ligència artificial i anàlisi de dades ; assaigs clínics, consultoria, dispositius mèdics digitals, tercera edat, genòmica, robòtica, telemedicina, així com proveïdors tecnològics i de salut, entre d’altres. 

Les startups i les corporacions, membres de BHH i especialitzades en salut digital, també mostraran com l’aplicació de les noves tecnologies (intel·ligència artificial o Big Data, entre d’altres) pot millorar l’atenció al pacient i com és la seva aplicació als sectors sanitari, mèdic, farmacèutic i assegurador. Per això, s’han organitzat diversos tours perquè els assistents al saló coneguin els projectes de les startups allotjades a l’estand de BHH i puguin fer un primer contacte amb els responsables de les empreses. 

També hi participaran una trentena de gerents i responsables d’innovació de tots els centres sanitaris de Catalunya, que visitaran l’estand dimarts 27 de febrer al matí: Hospital del Mar, Institut Català de la Salut, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Hospital Germans Trias, Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital Clínic de Barcelona, ​​Mútua Terrassa, Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Sanitas Cima, Hospital Germans Trias i Pujol, Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Hospital Vall d’Hebron, Badalona Serveis Assistencials (BSA), Hospital Bellvitge, SJD Barcelona Children’s Hospital, Hospitals Parc i Clínica Tres Torres.

La ubicació de l’estand de BHH és: Booth 8.0 C5 del Hall 8 de la Fira Gran Via de Barcelona. 

Impacte del sector a Catalunya 

L’estudi Impacte socioeconòmic del sector Salut Digital a Catalunya, elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona i Barcelona Health Hub l’any passat, va posar en relleu el posicionament estratègic del sector a Catalunya, on la despesa en innovació tecnològica i la recerca al sector farmacèutic i sanitari que tots els agents (empreses, administració pública i universitats) va ser de 1.134 M€ el 2021. Com a resultat d’aquesta inversió, es va generar un Valor Afegit Brut (VAB) de 1.208 M€ (equivalent al 0,5% del PIB català) i 17.343 llocs de treball (0,5% de l’ocupació catalana).

D’aquest estudi pioner, també s’extreu que la consolidació de la teleconsulta a l’atenció primària permetria estalviar fins a 452 M€ anuals al sector públic i a la societat (transport, emissions i cost d’hores laborals). I alhora estimava que una implantació progressiva de la IA, en col·laboració amb els professionals de la salut pública, podria potencialment estalviar cada any 3.000 M€, salvar 6.700 vides anuals i optimitzar 8.300 professionals a temps complet.