IniciActualitatIntermèdia a la Reunió Cercle d’Economia

Intermèdia a la Reunió Cercle d’Economia

  • 06 Jun 2023
  • Opinió
per Aina Rodriguez Escoruela
Tornar

Els dies 29, 30 i 31 de maig es va celebrar la XXXVIII Reunió Cercle d’Economia. Una cita anual de gran rellevància en l’economia i la política espanyoles, en la que es van trobar autoritats com el Rei Felip VI,  el líder de l’oposició Alberto Núñez Feijoo, la vicepresidenta Nadia Calviño, el president Pere Aragonès, l’alcaldessa en funcions Ada Colau i personalitats com l’alcalde de Varsòvia Rafal Tzraskowski (Premi a la Construcció Europea 2023), el politòleg Ivan Krastev, la anvestigadora Yu Jie o l’assessora Natalia Olson i una llarga llista d’empresaris i empresàries i socis i sòcies del Cercle d’Economia.

Un any més, el Cercle va comptar amb Intermèdia Comunicació per donar cobertura en tot allò relacionat amb les relacions mediàtiques, la comunicació interna, la relatoria de les conferències i suport a les relacions amb els equips dels polítics més representatius. Durant els tres dies, i els dos mesos anteriors, es van rebre més de 300 acreditacions, una trentena de peticions d’entrevistes amb ponents i es van enviar resums de contingut diaris als més de 1.200 associats i associades de l’entitat, per destacar algunes xifres. El repte més destacat de l’edició d’enguany ha estat poder concedir entrevistes als ponents per incrementar la repercussió mediàtica i per donar visibilitat a algunes figures que potser no són conegudes pel nom, però els seus currículums brillen en la foscor. La nostra feina ha estat fer lligar les peticions amb les disponibilitats i trobar un moment i espai tranquils per cada conversa.

Projectes d’una intensitat com aquesta requereixen moltes hores de feina, sovint més de les previstes, i molta precisió. L’equip d’Intermèdia Comunicació ha format part d’un engranatge perfecte, que estem fent rodar des de fa tres anys gairebé els mateixos professionals i empreses proveïdores.

Per altra banda, la repercussió  mediàtica que assoleix l’acte té pocs precedents: el Cercle d’Economia obre telenotícies, ocupa titulars a les portades i omple pàgines i pàgines d’articles d’informació, editorials i opinions durant els tres dies i fins al cap de setmana següent.

Treballant-hi des de fa gairebé trenta anys

La relació professional d’Intermèdia Comunicació amb el Cercle d’Economia es remunta a l’any 1994 en què l’agència elaborava els reculls de premsa (clipping) de les repercussions generades en les ocasions més especials, com ara l’abans anomenada Reunió Anual o les Jornades de Sitges.

Des del 2010 fins al 2017 l’equip de continguts d’Intermèdia va estar elaborant un recull de premsa diari nominal amb els articles d’opinió dels membres de la Junta directiva. Un recull de les seves aparicions als mitjans de comunicació i les informacions que s’havien de tenir en compte en relació amb la seva tasca.

I va ser el 2018 que vam tenir el repte de fer una proposta de comunicació digital per la Reunió Cercle d’Economia. L’entitat s’estrenaria a Twitter i també comptaria amb una newsletter de resum dels continguts tractats cada dia. Des d’Intermèdia vam dissenyar l’estratègia i la vam executar, amb un equip de tres persones que es va anar ampliant els anys següents, a mesura que s’incorporaven altres xarxes socials i altres serveis, com el de la relatoria de les conferències o les relacions amb els mitjans de comunicació i els caps de gabinet de les autoritats polítiques.