IniciActualitatLa Boqueria rep el Premi Josep Mercader 2023 a la categoria Comerç al Gastronomic Forum Barcelona

La Boqueria rep el Premi Josep Mercader 2023 a la categoria Comerç al Gastronomic Forum Barcelona

  • 07 Nov 2023
  • Sala de premsa
per Carme Alba
Tornar

L’Associació de Comerciants de la Boqueria ha rebut avui un Premi Josep Mercader 2023 a la Categoria Comerç al Gastronomic Forum Barcelona (GFB). La decisió, presa per unanimitat pel Consell Assessor del fòrum, ha volgut destacar la capacitat de mantenir viu un comerç tradicional en ple centre de la ciutat i exportar el model dels mercats barcelonins arreu del món. 

 

Els Premis Mercader, que se celebren des del 2007, tenen com a objectiu reconèixer trajectòries professionals, persones o iniciatives d’interès, en l’àmbit de la cuina, la sala del restaurant, el comerç alimentari, la divulgació i formació gastronòmica  i la producció agroalimentària i el vi de Catalunya. 

 

Salvador Capdevila, president honorífic del mercat, ha destacat el paper del mercat com a proveïdor de restaurants, i ha posat en valor iniciatives com el ‘Consell de Savis’, un cicle d’homenatges a figures destacades de la gastronomia i la restauració que han marcat tendència en la cuina catalana.

 

Durant la jornada, també han estat guardonats el col·lectiu ‘La Cuina a Sils’ -categoria Cuina-, Montse Soler del restaurant La xicra de Palafrugell -categoria Sala-, René Barbier  -categoria Vi-, l’Associació Dones de la Mar -categoria Pesca-, Ramats de Foc  -categoria Camp -, el restaurant Casa Nova de Sant Martí de Sarroca -categoria restaurant Sostenible-, i l’Escola Joviat, l’Escola d’Hostaleria de Girona i el CETT  -categoria Formació-.