IniciActualitatEls funcionaris, les casualitats i els editorials

Els funcionaris, les casualitats i els editorials

  • 11 Ago 2009
  • Opinió
per Toni Rodriguez Pujol
Tornar

Escriu avui Manuel Conthe, president del consell assessor d’Expansió i Actualitat Econòmica, un important, llarg i molt treballat article sobre l’impacte permanent que produeixen les primeres impressions, especialment visuals. L’autor cita diverses autoritats en la matèria i posa com a exemple de la seva tesi el cas dels dirigents “populars” implicats en el cas del velòdrom de Palma, que apareixen emmanillats a les fotos. Aprofita Conthe per retreure al PP la seva indolència davant dels “repetits casos de corrupció que es donen en els seus voltants”, i jutja un greu error que la cúpula els consideri conseqüència d ‘”una injusta conjura”. Fins aquí, impecable.

Però la cosa no acaba aquí. L’autèntica i demolidora tesi ve a continuació. Diu, vorejant momentàniament les seves teories sociològiques, “que, per desgràcia els partits polítics fa anys que infiltrant en les institucions i centres de poder que controlen, i això afavoreix la creació de camarilles i xarxes clientelars, pràctiques corruptes … etc, etc … Hem arribat, doncs, l’autèntic missatge del articulista.

Un missatge, que casualment coincideix amb l’editorial d’Expansió “Qui va ser funcionari!” i la d’El Mundo, que es titula “Una mala política d’ocupació pública”.

¿Casualitat? La casualitat, segons un pensador que jo conec, no és més que el resultat de l’aplicació de regles que encara desconeixem. Hauríem investigar més …