IniciActualitatParlem augmenta en un 68’4% els seus ingressos anuals amb una facturació de 37’9M€

Parlem augmenta en un 68’4% els seus ingressos anuals amb una facturació de 37’9M€

  • 30 Abr 2023
  • Sala de premsa
per admin
Tornar

El Grup Parlem prossegueix amb la seva estratègia de creixement inorgànic amb l’adquisició d’operadors locals dels territoris de parla catalana. Així, aquest 2023 Parlem ja ha integrat al seu Grup dues noves societats: l’operadora valenciana Fibrotel i l’operadora de l’Alt Pirineu Wicat. El desembre del 2022 es va produir també la compra de l’operadora Xartic, amb una forta penetració i arrelament a la província de Girona, i en especial a l’àrea de La Garrotxa, i propietària d’una rellevant xarxa de fibra òptica amb accés a 25.000 unitats immobiliàries. Totes aquestes adquisicions s’afegeixen a la integració al Grup a principis del 2022 d’Infoself Group (empresa gironina de serveis per a empreses) i d’Ecolium (empresa de l’Alt Empordà d’energies renovables).

La cotitzada catalana, que aquest estiu celebrarà dos anys de la seva sortida a borsa al mercat BME Growth, ha augmentat en un 68’4% els seus ingressos en l’exercici del 2022 respecte l’any anterior. En concret, el Grup Parlem ha tancat el 2022 amb una facturació de 37’9 M€, mentre que el 2021 va fer-ho amb uns ingressos de 22’5 M€. Aquestes dades s’expliquen gràcies al sòlid creixement orgànic del Grup i a la seva estratègia de captació de clients centrada en la proximitat. En aquest sentit, Parlem va acabar el 2022 amb més de 184.000 serveis contractats entre fix (banda ampla o fibra) i telefonia mòbil, el que suposa un creixement del 20’1% respecte el 2021, en el qual es va arribar als 153.00 serveis contractats. Aquestes dades es produeixen en un context de portabilitats decreixents dins del sector de telecomunicacions, que s’està veient afectat per la feblesa en el consum, la inflació alta, l’increment dels costos de les matèries primeres i dels tipus d’interès, i la incertesa macroeconòmica derivada de la guerra d’Ucraïna. Parlem té també un dels churn rates (taxa de cancel·lació d’usuaris) més baixos del sector, que es va situar en un 1’18% en l’exercici del 2022.

Malgrat el creixement en ingressos i clients del Grup, l’EBITDA consolidat i ajustat de Parlem es va situar al tancament de l’exercici del 2022 en -2,2M€. Aquesta circumstància s’explica per les despeses generades per l’adquisició de companyies i per la seva progressiva integració al Grup, que actualment ja està conformat per un total de 13 societats. De cara a 2023, la previsió de Parlem és tenir EBITDA positiu i entrar a Cash Flow Operacional positiu. De fet, els resultats del segon semestre del 2022 ja mostren una clara millora respecte la primera meitat de l’any amb una reducció del 48% de les pèrdues al passar d’un EBITDA de -1,5M€ (1r semestre de 2022) a un EBITDA de -0,7M€ (2n semestre de 2022).

Per garantir el creixement sostingut de Parlem i reforçar la seva solidesa econòmica, el Grup ha ampliat recentment el seu finançament amb l’emissió d’uns bons convertibles per import de 6M€ i ha arribat a acords amb entitats bancàries per un valor total de 4,2M€. Paral·lelament, Parlem ha dut a terme la subscripció d’una pòlissa de crèdit a 36 mesos amb un màxim disponible de 5,5M€. El Grup també ha realitzat accions per garantir un creixement sostingut i rendible a partir del quart trimestre de 2023 amb l’adopció d’algunes mesures d’estalvi, com la renegociació de preus i contractes amb proveïdors o el reposicionament de preus i tarifes dels seus productes per d’adequar-los a les necessitats reals dels clients.