IniciActualitatCementiris de Barcelona recupera el “Don Juan Tenorio” al Cementiri de Poblenou

Cementiris de Barcelona recupera el “Don Juan Tenorio” al Cementiri de Poblenou

  • 10 Oct 2012
  • Sala de premsa
per admin
Tornar

Amb motiu de Tots Sants 2012, Cementiris de Barcelona ha recuperat la tradició històrica de representar Don Juan Tenorio als cementiris de la ciutat amb l’objectiu de fomentar la cultura i el coneixement dels recintes funeraris. L’entitat va celebrar funcions de l’obra mestra de José Zorrilla els dies 23, 24 i 25 d’octubre al reciente del Cementiri de Poblenou, a càrrec d’una companyia d’actors.

La festivitat de Tots Sants i la figura del Tenorio van lligades de la mà ja des de la seva estrena a Madrid el 1844. Per entendre aquesta relació cal situar l’obra en el seu context històric, el Romanticisme, en el qual el tema de l’amor i la mort deixaven de ser tabú per ser tractats de manera habitual per la literatura i la pintura. A “Don Juan”, la barreja de l’amor, la mort, els cementiris i el més enllà li van aportar èxit immediat entre crítica i públic, convertint-la en l’obra de teatre més representada de la història a Espanya.

 

Don Juan Tenorio al Cementiri de Poblenou, Informatiu migdia de TVE 25/10/12 from InterMèdia Gabinet de Comunicac on Vimeo.

Don Juan Tenorio al Cementiri de Poblenou, Telecinco 28/10/2012 from InterMèdia Gabinet de Comunicac on Vimeo.

Don Juan Tenorio al Cementiri de Poblenou – Connexió Barcelona, Barcelona TV (23/10/2012) from InterMèdia Gabinet de Comunicac on Vimeo.

Barcelona TV es fa ressò de l'obra de teatre Don Juan Tenorio, que enguany es representa al Cementiri de Poblenou amb motiu de Tot Sants. Cementiris de Barcelona ha volgut recuperar aquesta antiga tradició i farà tres representacions, els dies 23, 24 i 25 de novembre.

Don Juan Tenorio al Cementiri de Poblenou, al Telenotícies de TV3, 26/10/12 from InterMèdia Gabinet de Comunicac on Vimeo.