• Català
    • Español
    • English
(+34) 934 157 662 *
info@intermedia.cat
Intermèdia ComunicacióIntermèdia ComunicacióIntermèdia ComunicacióIntermèdia Comunicació
  • Inici
  • Qui som?
  • Què fem?
  • Intermèdia Confidencial
  • Clients
  • Eleccions ’23
  • Actualitat
    • Sala de premsa
    • Opinió
  • Contacte
SegüentAnterior

Els cuiners del vaixell ‘Juan Sebastián de Elcano’ atraquen a la Boqueria

By admin | Sala de premsa | 0 comment | 22 març, 2022 | 0

Amb motiu de la desena visita del vaixell ‘Juan Sebastián de Elcano’ a la ciutat -que no atracava a Barcelona des del 2004-, el mercat de la Boqueria ha acollit avui un showcooking protagonitzat per dos cuiners del buc –Francisco Javier Vargas i Luis Estévez-, i pel xef Quim Márquez, del restaurant ‘El Quim de la Boqueria’.

I és que, fins al diumenge 20 de març, el vaixell-escola de l’Armada recala a Barcelona -atracat al moll Barcelona Nord del Port de Barcelona-, en el marc del seu 94è Creuer d’Instrucció. Es tracta de l’últim dels tres que commemoren el “V Centenari de la primera volta al món de Magallanes i Elcano (1519-1522)”.

Els cuiners del buc han elaborat un fals carpaccio de ‘zamburiña’ sota llit marí i gambot en textura, típic dels seus àpats protocol·laris, mentre que Quim Márquez s’ha centrat en un mar i muntanya: ou a baixa temperatura amb gambes, musclos, calamarsets i ‘cap i pota’ a la catalana.

Òscar Ubide, gerent de la Boqueria, ha inaugurat la sessió amb unes paraules d’agraïment als tripulants del vaixell. “La gastronomia ens uneix a tots. Després de mesos de travessia, seure a taula es converteix en un moment excepcional”, ha afirmat Ubide. El tinent Antonio Castillo de la Torre ha agafat la paraula, assegurant que “és un autèntic privilegi poder estar aquí, ja que feia 18 anys que no veníem a Barcelona”. “El vaixell és una representació d’Espanya allà on anem, i de què es pot estar més orgullós que de la nostra gastronomia?”.

Els cuiners del buc -Francisco Javier Vargas i Luis Estévez- han explicat als assistents que cada dia preparen un menú comú per als 251 tripulants del vaixell, que s’adapta en cas que algú tingui alguna al·lèrgia. “Procurem que el menú sigui equilibrat i que s’assembli al màxim al que podrien menjar a casa, perquè no la trobin tant a faltar”.

El seu equip de cuina està format per sis persones que fan torns, ja que la cuina està oberta pràcticament les 24 hores del dia. “El departament de rebost i de queviures és el que s’encarrega de les compres”, afirmen els cuiners, que també asseguren que poden arribar a estar 36 dies sense trepitjar port. Algunes de les dificultats amb què es troben són la mida reduïda de la cuina i, sobretot, el continu moviment del vaixell.

Quim Márquez, xef d’‘El Quim de la Boqueria’, explica que ja fa 32 anys que és a la Boqueria, on és conegut per la seva gran varietat de receptes a partir de l’ou ferrat: un dels seus plats estrella són els ous ferrats amb calamarsets. Les seves elaboracions homenatgen la cuina tradicional catalana i, tal com ell afirma, “a Catalunya som molt defensors del mar i muntanya”.

Recupera la sessió en streaming: https://youtu.be/d7x29KDm_Qk 


 

InterMèdia, Mercat de la Boqueria

admin

More posts by admin

Related Post

  • Simón Coll Xocolaters confia l’assessoria en comunicació a InterMèdia

    By admin | 0 comment

    Simón Coll Xocolaters, empresa especialitzada en l’elaboració de xocolata, ha confiat l’assessoria en comunicació a InterMèdia. Simón Coll Xocolaters és una empresa familiar fundada l’any 1840 a Sant Sadurní d’Anoia, especialitzada en l’elaboració de xocolata desLlegir més

  • Albert Guinovart, protagonista d’una sessió molt especial de #TwitterLunch

    By Aina Rodriguez Escoruela | 0 comment

    El passat dimarts 1 de juliol es va celebrar una sessió especial de #TwitterLunch amb Albert Guinovart, pianista i compositor. Guinovart va passar una estona conversant amb els gairebé 30 comensals del dinar, a l’HotelLlegir més

  • InterMèdia GdC, triada millor agència de comunicació de Schneider Electric a tot el món

    By admin | 0 comment

    InterMèdia GdC ha estat reconeguda com la millor agència de comunicació del món per part de la companyia líder en gestió de l’energia, Schneider Electric. El certamen, que pretén avaluar l’efectivitat, creativitat i iniciativa deLlegir més

  • Cementiris de Barcelona amb la Diada de Sant Jordi

    By admin | 0 comment

    En el marc de la Diada de Sant Jordi, Cementiris de Barcelona regalarà un llibre sobre els cementiris monumentals de Poblenou i Montjuïc. Per tal d’apropar la història i la cultura d’aquests cementiris, a mésLlegir més

  • El cementiri de Poblenou, primer a l’Estat espanyol en incorporar el codi Qr

    By admin | 0 comment

    Cementiris de Barcelona és pioner a l’Estat espanyol en la introducció dels codis QR. El Cementiri de Poblenou és el primer recinte funerari en incorporar la tecnologia QR a les seves instal·lacions per tal deLlegir més

Leave a Comment

Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

SegüentAnterior

Entrades recents

  • 17 març, 2023
    0

    El Parlament modifica la Llei d’Urbanisme per agilitzar i digitalitzar la concessió de les llicències d’obres

  • 16 març, 2023
    0

    El Gremi de Restauració ret homenatge a Boris Izaguirre a la festa de Santa Eulàlia

  • 15 març, 2023
    0

    La Fageda, guardonada pels auditors catalans pel seu “compromís de comunicació” en transparència

  • 10 març, 2023
    0

    La descarbonització ens afecta i interpel·la a totes i tots

Categories

Arxiu

Subscripció a Intermèdia News

* = required field
unsubscribe from list

Av. Diagonal 419, àtic 2a
08008 Barcelona
(+34) 934 157 662
info@intermedia.cat

  • Inici
  • Qui som?
  • Què fem?
  • Intermèdia Confidencial
  • Clients
  • Eleccions ’23
  • Actualitat
    • Sala de premsa
    • Opinió
  • Contacte

Últimas noticias

  • 17 març, 2023
    0

    El Parlament modifica la Llei d’Urbanisme per agilitzar i digitalitzar la concessió de les llicències d’obres

  • 16 març, 2023
    0

    El Gremi de Restauració ret homenatge a Boris Izaguirre a la festa de Santa Eulàlia

  • 15 març, 2023
    0

    La Fageda, guardonada pels auditors catalans pel seu “compromís de comunicació” en transparència

  • Nota legal
Copyright Intermèdia Comunicació
  • Actualitat
  • Clients
  • Contacte
  • Continguts
  • Eleccions ’23
  • Inici
  • Intermèdia Confidencial
  • Nota legal
  • Què fem?
  • Qui som?
  • Català
    • Español
    • English
Intermèdia Comunicació