Intermèdia Confidencial

Intermèdia Confidencial amb Josep Sánchez Llibre: “Panorama polític després del 9M”

IniciConfidencialIntermèdia Confidencial amb Josep Sánchez Llibre: “Panorama polític després del 9M”
Intermèdia Confidencial són sessions off the record en format dinar, reservades a clients i ex clients de l’agència, que tenen com a objectiu crear un entorn de confiança per conversar personalment amb els protagonistes de l’actualitat informativa. Es tracta d’una eina de treball que permet conèixer les claus d’interpretació dels principals fets informatius de l’actualitat catalana.

Convergència i Unió va obtenir uns resultats “dignes” i “encara prou favorables” a les darreres eleccions generals del 9 de març, ateses les circumstàncies, segons va manifestar el dirigent democratacristià Josep Sánchez Llibre a la darrera sessió d’Intermèdia Confidencial celebrada el proppassat 18 de març.

Sánchez Llibre, que no era la primera vegada que participava en una sessió d’Intermèdia Confidencial, va ser presentat per Toni Rodriguez com a persona clau en el redreçament històric d’Unió Democràtica de Catalunya i persona que, juntament amb en  Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet un tàndem decisiu de cara a l’equilibri de les diferents forces que conviuen dins la federació formada per Convergència Democràtica i Unió Democràtica de Catalunya.

Sánchez Llibre, va recordar Toni Rodríguez, ha tingut una participació decisiva en els quatre pactes de legislatura que CiU ha subscrit amb els diferents governs centrals. L’any 1988 va negociar amb Felipe González i Carlos Solchaga; el 1993 amb Felipe González i Pedro Solbes; el 1996, any del cèlebre pacte del Majestic, amb José María Aznar i Rodrigo Rato; i finalment, el 2001 amb José María Aznar i  Cristóbal Montoro. Dos presidents i quatre ministres d’economia del govern central acostumats a la negociació dura, que no tenien cap intenció de posar gaire fàcil la feina als negociadors de la federació nacionalista.

“Atesa la bipolarització d’aquestes darreres eleccions, la malaltia sobtada d’en Duran i Lleida i la presència d’un vot de la por que no ens afavoria gens, trobo que CiU s’ha mantingut amb molta dignitat” va sostenir Sánchez Llibre. “I més encara si tenim en compte la davallada d’Esquerra Republicana, i el llarg període que fa que CiU no és al poder a Catalunya, cosa que fa que la federació hagi pogut perdre una mica de projecció pública i d’engranatge organitzatiu”.

Quan a les possibilitats actuals de participar en un pacte amb el Partit Socialista, Sánchez Llibre veu més possible un acord de cara a la segona meitat de legislatura que no pas ara. D’una banda “perquè al PSOE només li calen set vots per assolir la majoria absoluta de la cambra i això ho pot anar aconseguint amb diferents pactes puntuals amb uns o altres, sense necessitat de comprometre’s amb una sola força política. I de l’altra, perquè l’electorat de CiU tampoc no vol una política de pactes que sotmeti la força parlamentària de CiU al servei dels interessos del PSOE.

Cal, doncs, segons el dirigent democratacristià, que la federació mantingui les seves mans lliures pel moment en que els seus vots puguin ser decisius en defensa dels interessos de Catalunya: la negociació del nou sistema de finançament, que ha d’estar enllestit abans del 8 de juliol, i la definició d’una política energètica que és essencial pel futur econòmic del nostre país.

Comenta també el ponent molts altres temes en clau d’off the record, que donen pas a un animat col·loqui en el que hi participen gairebé tots els presents.

Data de la trobada: 13/03/2008

Títol: Panorama polític després del 9M