IniciActualitatAvalis creix un 37% en atorgar avals per 46,5 M€ a pimes i autònoms en el primer trimestre del 2023

Avalis creix un 37% en atorgar avals per 46,5 M€ a pimes i autònoms en el primer trimestre del 2023

  • 02 Mai 2023
  • Sala de premsa
per admin
Tornar

Avalis de Catalunya SGR ha tancat el primer trimestre de l’any amb una formalització de noves garanties a favor d’autònoms i pimes per valor de 46,5 milions d’euros, amb 361 operacions que han avalat 275 clients. Aquestes xifres suposen un increment del 37,4% respecte el mateix període del 2022. En el primer trimestre de l’any en curs, les operacions d’inversió han estat les que han registrat un creixement més important, en concret d’un 108%, amb un import total garantit de 21,8 milions d’euros. El motiu del predomini d’aquestes operacions continua sent l’impuls del programa europeu de fons Next Generation, que facilita un cost financer molt reduït als projectes de creixement i l’emprenedoria industrial, amb una subvenció del 2,5%. El conseller delegat, Josep Lores, destaca la importància que “els fons EU ofereixin una reducció important dels costos financers de les inversions industrials, ja que permeten impulsar el creixement, la innovació i la sostenibilitat d’aquestes empreses”.

Operacions d’inversió

Del total de les operacions d’inversió formalitzades aquest trimestre, el 43% corresponen a la indústria manufacturera, seguides de les empreses de comerç; d’hostaleria; d’activitats administratives i serveis auxiliars, i d’activitats professionals, científiques i tècniques, que representen més del 8% respectivament..

Avalis també ha registrat un creixement en el nombre d’avals tècnics, que han suposat un 73% més en relació al 2022, i dels avals de circulant, que s’han incrementat en un 4%. L’import mitjà de l’aval s’ha situat en els 128.589, un 47,5% més que en el mateix període de l’any anterior.

Durant aquests primers tres mesos de 2023, les operacions avalades per l’entitat han permès que més de 75 milions de finançament induït arribin a pimes i autònoms, ja que part de les operacions són a risc compartit amb les entitats financeres.