IniciActualitatEl Gremi de Restauració ret homenatge a Boris Izaguirre a la festa de Santa Eulàlia

El Gremi de Restauració ret homenatge a Boris Izaguirre a la festa de Santa Eulàlia

  • 16 Mar 2023
  • Sala de premsa
per admin
Tornar

El Gremi de Restauració de Barcelona ha celebrat avui la cinquena edició de la seva particular festa de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat, i ha escollit Boris Izaguirre per pronunciar el pregó de les festes. 

Boris Izaguirre (Caracas, 1965) és un periodista, presentador, guionista i escriptor veneçolà. Va començar la seva carrera professional al diari El Nacional de Caracas, i des de llavors ha continuat col·laborant en diversos mitjans com El País, Marie Claire, Fotogramas o la revista Zero. A Espanya es va fer molt popular per la seva participació al programa Crónicas Marcianas de la mà de Xavier Sardà. Des d’aquell moment, ha presentat i col·laborat en diferents programes i canals de televisió, com Channel nº4, La Tribu, Las Mañanas de Cuatro, ¡Mira quién baila!, Masterchef Celebrity, Prodigios, Lazos de Sangre, La Hora de La 1 o El Desafío. 

En l’àmbit literari, Izaguirre ha publicat vuit novel·les com ‘El vuelo de los avestruces’ (1991); ‘Azul Petróleo’ (1998); ‘Villa Diamante’, finalista del Premi Planeta al 2007, ‘Dos monstruos juntos’ (2011) o ‘Tiempo de tormentas’ (2018). A més a més, el veneçolà ha escrit nombrosos guions i assajos i ha participat en diverses sèries i pel·lícules. 

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Salva Vendrell, ha donat la benvinguda als assistents: “Santa Eulàlia és un bon pretext per posar en valor la ciutat, per trobar-nos tots aquells que estimem Barcelona. És una cita orgullosament transversal, en la qual el sector públic, el privat i el món de les arts es donen de la mà. Celebrem un sector que està al servei del progrés de la nostra ciutat”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha felicitat el sector de la restauració durant el seu discurs: “L’oferta gastronòmica de Barcelona és reconeguda arreu del món per la seva qualitat, és un sector que dota de riquesa i identitat a la nostra ciutat”. També ha fet menció a la situació complexa que va viure la professió durant la pandèmia: “Us vull felicitar no només per haver resistit, sinó també per haver-ne sortit reforçats. Tenim molts motius per sentir-nos orgullosos d’haver superat aquests moments junts”.

El periodista i presentador Xavier Sardà ha estat l’encarregat de presentar i introduir l’homenatjat, i ho ha fet amb paraules d’admiració: “Si no hagués conegut Boris Izaguirre, jo no seria jo. En la meva vida hi ha un abans de Boris i un després de Boris”.

Boris Izaguirre ha regalat als assistents els seus millors records i anècdotes amb figures destacades de la ciutat i de la cultura, com Rosa Maria Sardà i Terenci Moix. De Terenci Moix, de qui va aprendre molt sobre la ciutat i el català, se li van quedar gravades dues afirmacions. La primera: “un escriptor té tota la vida per ser escriptor i una estrella només té una oportunitat”, fent referència a la vida televisiva i sota els focus d’Izaguirre. I, la segona, en paraules de Terenci, “existeix l’alta i la baixa cultura, i nosaltres som un ascensor entre les dues”. 

Izaguirre ha explicat la seva arribada a Barcelona, al carrer Mirallers, i com el fet de començar a treballar a Crónicas Marcianas li va canviar la vida i li va obrir les portes del món televisiu: “Vaig passar de ser guionista a ser una estrella”.

L’escriptor ha parlat també del seu gran amor, el seu marit Rubén, a qui dedica l’homenatge. “El nostre amor va començar com una aventura i segueix sent-ho, encara que hem passat de l’amor jove a l’amor de dues persones adultes que gaudeixen de la seva maduresa”.

L’acte de Santa Eulàlia ha comptat amb l’assistència de nombrosos professionals del sector i representants dels poders públics, com José Montilla, Janet Sanz, Jaume Collboni, Albert Batlle o Laia Bonet; agents econòmics i socials com Rosa Clarà, Pròsper Puig, Alejandro Goñi, Enric Canet; món de la cultura i la gastronomia, com Itziar Castro, Josep Maria Pou, Carme Ruscalleda i Ada Parellada.

En les altres edicions, les persones homenatjades pel Gremi de Restauració de Barcelona han estat Manuela Carmena (2018), Lluís Sans (2019), José Luis Rodríguez Zapatero (2020) i Julieta Serrano (2022).