IniciActualitatSorli llença Sorlipertu, l’eina que a través de la IA permet menjar sa i estalviar de forma fàcil

Sorli llença Sorlipertu, l’eina que a través de la IA permet menjar sa i estalviar de forma fàcil

  • 20 Mar 2024
  • Sala de premsa
per admin
Tornar

Barcelona, 20 març de 2024 – El grup Sorli, referent en el sector dels supermercats per la seva aposta pels productes frescos i l’alimentació saludable, ha anunciat el llançament de Sorlipertu: una eina que a través de la intel·ligència artificial permet que les persones usuàries puguin menjar sa i equilibrat  i estalviar de forma fàcil.

Aquesta nova eina, desenvolupada amb Eurecat – el principal centre tecnològic de Catalunya -, està integrada dins l’e-commerce Sorliclic i busca transformar la manera en què els clients i clientes planifiquen i compren els seus àpats setmanals, tenint en compte aspectes com la seva condició física, intoleràncies alimentàries, tipus de dieta o gustos.

Sorlipertu transforma la manera de planificar els menús setmanals

Amb Sorlipertu, es poden crear i personalitzar els menús setmanals amb facilitat i comoditat a través de l’app de Sorliclic de forma gratuïta per tots els clients i clientes de Sorli.

En primer lloc, s’han d’omplir els perfils dels diferents membres de la família: característiques personals, tipus de dieta -mediterrània, vegana o vegetariana- i nivell d’activitat física -lleuger, moderat o alt-. S’indica si es té algun tipus d’al·lèrgia o intolerància -lactosa o gluten- i es tria si es vol rebutjar la inclusió d’algun aliment.

Amb aquesta informació, l’eina genera un menú setmanal complet, adaptat a les necessitats i preferències de cada persona usuària,  que es pot descarregar en PDF.

Una de les característiques destacades de Sorlipertu és la seva capacitat de proporcionar una llista detallada dels productes necessaris per a cada àpat del menú. Així, es poden crear llistes de compra associades als menús i incorporar els ingredients necessaris al carret de la compra de Sorliclic -es poden triar marques i formats-. També ofereix l’opció de copiar els ingredients al mòbil per utilitzar-ho com a llista de la compra per anar al supermercat Sorli més proper.

Cada setmana, Sorlipertu genera un nou menú adaptat a les necessitats i preferències de cada persona.

Els tres beneficis de Sorlipertu

Sorlipertu permetrà a les famílies menjar sa i estalviar de forma fàcil.

Sorlipertu destaca pel seu enfocament en la salut, ja que disposa d’un equip de nutricionistes que ha elaborat els menús sans i personalitzats per a cada membre de la família. Aquests menús estan dissenyats per proporcionar una alimentació equilibrada i adaptada a les necessitats individuals de cada persona.

L’eina contribueix significativament a la reducció del malbaratament alimentari, perquè ofereix una llista concreta dels productes que seran necessaris per als àpats setmanals: a més d’estalviar diners evitant compres innecessàries, promou pràctiques sostenibles i responsables. I és que, segons l’IDESCAT, el 30% del malbaratament  alimentari té lloc a les llars. Si una família de quatre membres redueix en un 10% el menjar llençat, es poden arribar a estalviar fins a 600 € anuals.

Finalment, Sorlipertu fa que la planificació i la compra d’aliments sigui còmoda i fàcil. Proporciona menús personalitzats i llistes de la compra detallades. Ja sigui a través de la compra en línia a Sorliclic o mitjançant la impressió de la llista per anar al supermercat Sorli, l’eina simplifica el procés per adaptar-se a les preferències i estils de vida de cada persona.

“Sorli és més que un supermercat, volem ser un referent de la salut, de la bona alimentació i de l’exercici físic, amb equipaments i eines que permetin millorar el benestar físic dels nostres clients i clientes”, afirma Josep Figueras, director general del grup Sorli. “Amb Sorlipertu, fem un pas endavant per facilitar una vida saludable gràcies als menús equilibrats i personalitzats, més sostenible en comprar només allò que et farà falta per cuinar-los i reduint el malbaratament alimentari. Estem contents perquè hem aconseguit fer-ho d’una manera fàcil per a les famílies”.

“Aquesta innovadora forma de comprar ha estat desenvolupada de la mà d’Eurecat, qui ha aportat la tecnologia i el coneixement nutricional, i és el començament d’una nova era on la tecnologia s’alinea amb els nostres objectius de benestar i salut en benefici dels nostres clients i clientes. La inversió total ha estat de 500.000 €”, ha afegit.